We leven in harde tijden. De maatschappij wordt kouder. De sfeer wat grimmiger. We zien onbegrip en intolerantie weer voet aan de grond krijgen. De schrik voor wie anders is, beheerst ons nieuws en onze voorpagina’s. Wie anders is, moet zich aanpassen. Wie anders is, moet vertrekken. Wie anders is, wordt in een aparte klas, een aparte groep, een apart centrum weg-geparkeerd. Wie anders is, mag al heel blij zijn dat hij of zij een sociaal vangnet krijgt. 

Wie anders is, doet constant inspanningen om zich te integreren: thuis, op school, op het werk, in het sociaal leven, in de maatschappij. Voor wie anders is, zijn rechtvaardige basisbehoeftes al een heuse strijd. Voor wie anders is, zijn kunst en cultuur vaak een onbereikbare en praktisch onhaalbare droom.

Vzw KOM (Kunst Op Maat)

Kunst Op Maat wil speciaal voor mensen met verstandelijke, mentale en psychische beperkingen een kader scheppen dat de toegang tot het culturele leven – in de meest brede zin – gemakkelijker maakt. Aan de ene kant wil Kunst Op Maat met gerichte sensibiliseringscampagnes de taboes neerhalen die deze mensen de toegang tot kunst en cultuur belemmert, aan de andere kant wil KOM bijzondere ondersteuning voor de persoonlijke ontwikkeling van individuen en groepen bieden. 

Kunst Op Maat wil het pad effenen voor een actieve participatie aan kunstbeleving en kunstbeoefening door mensen met mentale, psychische of verstandelijke beperkingen. 

LinkedIn
LinkedIn
Share