Kijk! Meetjeslandse Meesters

Curator Tim De Doncker laat u historische meesters ontdekken uit privé- en museumcollecties. Gedurende een jaar inspireerde dit artistiek erfgoed kunstenaars en historische verenigingen uit de streek. Deze dialoog tussen oude en nieuwe meesters heeft als perfecte apotheose de slotexpositie “Kijk! Meetjeslandse Meesters”. Voor dit project slaan Comeet en KOM de handen in elkaar. Zo zal de KUNST OP MAAT drie gratis rondleidingen, in samenwerking met gidsen met een beperking voorzien voor deze expositie.

Ervaring leert dat mensen met een beperking perfecte kunstgidsen kunnen zijn. Zij bieden de bezoekers een andere kijk op kunst, een andere beleving. Je beleeft kunst op een andere manier, geen mindere manier. Ook voor het reguliere publiek is het echt een meerwaarde.

Wil je graag eens een tentoonstelling zien door een andere bril? Iedereen is welkom!

De rondleidingen gaan door op:

vrijdag 25 oktober 2019 om 19.30 u – zondag 3 november 2019 om 15.00 uur – zaterdag 9 november om 10.00 uur

De rondleidingen zijn gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je in via:

https://www.meetjeslandsemeesters.be/rondleidingen/

Rock voor Specials

Praktisch
Datum: donderdag 27 juni
Start: 15u40 tot 16u30
Locatie: Rock voor Specials! 
Het ensemble Prima La Musica olv dirigent Dirk Brossé (!!!) brengt klassieke muziek op het ondertussen gerenommeerde festival Rock voor Specials dat georganiseerd wordt door vzw Den Dries (Evergem).
Het orkest bestaat uit niets anders dan klasse-muzikanten en één ervan is de solist Bram Nolf.
En jawel, zij gaan iedereen op Rock voor Specials laten genieten van bekende en iets minder bekende klassieke stukken. Je zal versteld staan hoeveel je er eigenlijk wel kunt meezingen, ook al komen er geen woorden in voor.
Dit uitzonderlijke optreden (klassieke muziek op een rockfestival) is een gezamenlijk initiatief van Den Dries & KOM!!!
© Luk Monsaert
LinkedIn
LinkedIn
Share